tiistai 2. elokuuta 2011

All in allNyt taitaa olla loppukoosteen aika. Matka oli loistava, mutta tietenkin nyt samaan reissuun tai seuraavalle roadripille suunnittelisi muutaman asian toisin kuin nyt tehtiin.

San Franciscon kovin turistikeskittymä

Roadrip -matkaajia on tietysti yhtä monenlaisia kuin ihmisiäkin, joten kaikille eivät varmasti samat neuvot tai vinkit päde. Osaa ihmisistä ei haittaa vaikka kaikki rahat menisivät peruselämiseen eikä voisi harjoittaa ekstrahuvitteluita (helikopterimatkat ja surffaustunnit) jos se tarkoittaa muutamaa päivää pidempään reissussa, osalla on rajaton budjetti ja osa on ylipäätänsä allerginen kaikenlaisille suunnitelmille. Siis: Kaikki eivät näiden ajatusten kanssa taatusti ole yhtä mieltä, mutta meille seikkailun- ja mukavuudenhaluisina sekä rajatulla mutta ei minirajaisella budjetilla matkalla olevina ne toimisivat.

Vapaus: Alcatrazista katsottuna niin lähellä, mutta aiemmin niin kaukana.

Matkan suunnittelu
- Varaamalla halvat lennot voi säästää paljon, eli kannattaisi varata lennot ajoissa (yllätys yllätys)
- Lomakauden ulkopuolella matkustaminen olisi voinut olla ihan hyvä idea: Majoittuminen olisi ollut useimmissa paikoissa paljon halvempaa ja/tai majoitusten varailun olisi voinut tehdä spontaanimmin matkan varrelta.
- Kaksi viikkoa on toisaalta lyhyt aika, toisaalta siinä on puolensa. Jos matkassa oltaisiin oltu vaikka kolme viikkoa, kustannukset olisivat tietysti nousseet huomattavasti ja hauskoja juttuja (helikopterilento, surffaustunnit…) olisi ehkä pitänyt jättää pois. Taas se lomakauden ulkopuolella matkustelu olisi voinut auttaa säästämisessä

Grand Canyon


Auto ja ajelu
- Navigaattori on erittäin hyödyllinen, mutta ei aivan välttämätön. Alkujärkytyksen jälkeen paikasta toiseen suunnistaminen on yllättävän helppoa ja kohde löytyy yleensä helposti. Tietty navigaattori tuo tiettyä turvallisuudentunnetta, mutta suosittelemme lämpimistä hommaamaan 1) Kohdeosavaltion sekä 2) kunkin kaupungin kartan erikseen.
- Luxury car oli kiva, mutta ei välttämätön. Ratinlämmittimessä, takamuksenviilentemisessä ja hierovassa penkissä on puolensa, mutta mitenkään välttämättömiä ne eivät kyllä ole. Jos (aikuisia) henkilöitä olisi enemmän kuin kaksi, niin matkatavarat eivät välttämättä edes mahtuisi kovin hyvin tuohon autoon.
- Jos mahdollista, ei alle 25 –vuotiaita kuskeja. Meillä minä, muutama kuukausi alle 25, kakkoskuskina korotin auton vuokraa melkein 200 e/kaksi viikkoa. Meillä kaksi kuskia oli silti hyvä juttu.
- Auton olisi voinut varata suoraan itsekin, mutta vakuutuksissa ei kannata liikaa säästää. Meillä oli vaan Kilroyn kannalta suositellut ”pakolliset” joiden piti kuitenkin olla riittävät. Vuokraamon tiskillä yritettiin tietysti silti myydä lisävakuutuksia eli näissä kannattaa olla tarkkana että ei maksa ihan turhasta
Siltainsinööreillä on riittänyt töitä.
Majoitus:
- Tripadvisorin vinkit olivat hyviä, jos jaksaa panostaa ja esim. on jossain pidempää, näitä suosittelusivuja on ihan kiva katsoa. Esim. jenkit saattaa antaa kohtuuttomasti miinusta pienistä huoneista vaikka se ei esim. meitä juuri haittaa.
- Ennalta varatut hotellit olivat hinta-laatusuhteeltaan tosi hyviä
- Hinta ei näköjään kerro laadusta mitään ja majoitus on tosi eri hintaista paikkakunnasta riippuen.


Muuta:
- Oli hyvä idea pakata mukaan vain välttämätön + pari pussillista pyykinpesuainetta: Parilla pyykinpesukerralla säästi paljon tilaa shoppailuille. Pyykinpesu kannattaa kuitenkin ajoittaa niihin laatuhotelleihin koska yleensä vain niissä on niin hyvä ilmastointi että pyykit saa kuivaksi.
- Jenkeissä suunnilleen kaikki on halvempaa kuin Suomessa joten siksikään sitä kamaa ei kannata hirveästi raahata mukana

Kaliforniassa on aina lämmintä ja kuu on tehty juustosta. Jos tätä ei muista, mukaan saattaa tarttua näinkin tyylikästä lämmikettä, nimimerkillä epätoivoisesti paleleva matkailija joka yhä kannattaa kevyttä pakkaamista...


Siinä se on. Kaikenkaikkiaan 1439 mailia (2316 kilometriä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti